Padomi orientēšanās un rogaininga sacensībām

ISOSTAR piedāvā gatavus uztura komplektus un padomus to lietošanā rogaininga dalībniekiem.

Komplektos ietilpst produkti, kas domāti pirms sacensībām, lai sagatavotu organismu slodzei, sacensību laikā, lai nodrošinātu pietiekamas enerģijas rezerves un pēc sacensībām, lai atjaunotos.

Izvēlies sev piemērotāko Isostar produktu komplektu Rogaininga sacensībām!

ISOSTAR padomi 24h Rogaininga sacensībām:

TRĪS DIENAS PIRMS SACENSĪBĀM

Pulveris Malto Carbo Loading. Produkts satur bagātīgu ogļhidrātu daudzumu (sastāvā 95% ogļhidrāti) ar augstu glikēmisko indeksu – maltodekstrīns, kas aiztur ūdeni un līdz ar to uzkrāj šķidrumu organismā.  To uzņemšana nodrošinās organismu ar nepieciešamajām enerģijas rezervēm sacensību dienā. Pie tam, šādi uzņemot enerģiju pirms sacensībām, netiks noslogots organisms, pārstrādājot barību, piemēram, makaronus. Produkts ir bez garšas un to var jaukt ūdenī vai kādā citā sev iemīļotā dzērienā.

 SACENSĪBU RĪTĀ

~3 stundas pirms starta

Lai sagatavotu organismu sacensībām, aptuveni 3 stundas pirms to sākuma ieteicams uzņemt ogļhidrātiem bagātu maltīti, lai uzturētu normālu glikozes līmeni asinīs, nodrošinot fizisko gatavību sacensībām.

Isostar iesaka Cereal Max Energy Apple Apricot batoniņu, kā sastāvā ir vienkāršie un saliktie ogļhidrāti, kas palīdzēs nodrošināt enerģiju un gūt sāta sajūtu. Sastāvā arī olbaltumvielas un vitamīni C, B2, B6, PP.

Pirms sacensībām nepieciešams uzņemt pietiekami daudz šķidruma, it īpaši, ja gaidāma karsta diena. Iesakām papildus sākt lietot arī speciālos sporta dzērienus.

SACENSĪBU LAIKĀ

Dzērieni

Kā pamatdzērienu iesakām lieto Pulveri Endurance Energy Orange pulveri, kas īpaši paredzēti garām, sportiskām slodzēm. Šie dzērieni ir lielisks enerģijas avots, ko nodrošina vienkāršo un salikto ogļhidrātu formula. Lietojot pirms slodzes, Jūs nodrošināsiet nepieciešamās šķidruma rezerves. Lietojot slodzes laikā, tie palīdzēs saglabāt darba spējas un izturību garo slodžu laikā. Pēc slodzes dzēriens palīdzēs atjaunošanās procesā. To sastāvā esošais vitamīns B1  palīdz pārvērst barības vielas enerģijā, vitamīns C un vitamīns E  ir antioksidanti, kas aizsargā šūnas un palīdz cīņā ar brīvajiem radikāļiem, kas rodas slodzes laikā.

Ēdieni

Pie mazākas slodzes iesakām ik pēc pusotras stundas uzņemt papildus uzturu, pie lielākas slodzes  –  ik pēc 45-50 minūtēm. Iesakām batoniņus un želejas, ko ieteicams miksēt.

Batoniņi ir garšīgi un vērtīgi produkti, kas bagāti ar ogļhidrātiem un šķiedrvielām, nodrošina ne tikai enerģijas uzkrāšanos, bet arī labvēlīgu zarnu darbību, turklāt rada patīkamu sāta sajūtu. Tiem ir patīkama garša un tie viegli pārstrādājas.

Endurance+ Cereal & Fruit batoniņš ražots uz graudu pārslu un žāvētu augļu bāzes. Tā sastāvā ir vienkāršie un saliektie ogļhidrāti , kas nodrošina nepieciešamo enerģiju garu slodžu laikā. Tas ir bagātīgs ar vitamīnu B1, vitamīnu B2, vitamīnu PP, vitamīnu B6, vitamīnu C un vitamīnu E, kas slodzes laikā palīdz barības vielas pārvērst enerģijā, kā arī aizsargā organisma šūnas no brīvo radikāļu ietekmes.

Energy batoniņš (šokolādes, dzērveņu vai banānu garša). Produkts satur bagātīgu vienkāršo un salikto ogļhidrātu daudzumu, kas nepieciešami enerģijas radīšanai slodzes laikā. C un E vitamīni- antioksidanti, kas pasargā šūnas no brīvo radikāļu iedarbības slodzes laikā. B grupas vitamīni nodrošina pilnvērtīgu vielmaiņu šūnās. Batoniņš ir veidots tā, lai tas ātri pārstrādātos un, lietojot to īsi pirms starta, neradītu ēdiena sajūtu vēderā.

Ilgstošas slodzes laikā organismam ir nepieciešama papildu enerģija, to ļoti labi sniedz Isostar želejas.

Skrējējiem, kam patīk vienmērīgāks enerģijas pieplūdums, iesakām tieši ar saliktiem ogļhidrātiem bagāto un lēnākas iedarbības želeju Actifood. Želeja nodrošina nepieciešamo ogļhidrātu daudzumu. Tās sastāvā ir B1 vitamīns, kas palīdz šūnām pārvērst uzturvielas enerģijā. C un E vitamīns kalpo kā antioksidanti, kas palīdz aizsargāt šūnas no brīvajiem radikāļiem. To ir ērti lietot un dozēt (ieteicams izlietot 2-3 devās) jo tai ir skrūvējams korķītis.

OTRAJĀ DISTANCES DAĻĀ

Rekomendējam Endurance+ BCAA želejas. Isostar Endurance + BCAA želejas sastāvā ir vienkāršie un saliktie ogļhidrāti, aminoskābju sazarotās ķēdes (BCAA), guarana un žeņšeņa sakne. BCAA aminoskābes slodzes laikā nodrošina efektīvu muskuļu darbību, atjauno muskuļu šūnas un noņem nogurumu. Vitamīns B1, vitamīns B2, vitamīns B6, vitamīns C un vitamīns PP nodrošina barības vielu pārvēršanu enerģijā, kā arī samazina nogurumu slodzes laikā.

NAKTS LAIKĀ  –  distances beigu posmā

Sacensību grūtākajā posmā – naktī – nepieciešams uzņemt kofeīnu, lai noņemtu miegu un samazinātu nogurumu.

Iesakām želeju Energy Gel Caffeine, kas ir tūlītējas enerģijas avots ar augstu ogļhidrātu un vitamīnu C un B1 saturu. Produkts uzlabo organisma darbaspējas slodzes apstākļos. Sastāvā ir kofeīns (118mg/100g), kas sniegs tūlītēju enerģiju. Vitamīns B1 palīdz nodrošināt normālu enerģijas ieguves vielmaiņu. Vitamīns C veicina šūnu aizsardzību pret oksidatīvo stresu un samazina nogurumu. Augsts kofeīna saturs.

Kā alternatīvu var izvēlēties Isostar Energy Shot dzērienu. Tā vienā iepakojumā kofeīna daudzums atbilst aptuveni 2 kafijas krūzēm. Satur guaranu uz žeņšeņu, kas kombinācijā ar ogļhidrātiem, nodrošina nekavējošu un eksplozīvu enerģiju slodzes laikā. Tas satur arī vitamīnu C, kas palīdz samazināt nogurumu. Vitamīns B1 palīdz pārvērst organismam nepieciešamās barības vielas enerģijā. Viens iepakojums palīdzēs jums iegūt enerģiju visnepieciešamākajā slodzes brīdī.

Kā alternatīvu augļu želejām rekomendējam Energy Booster Liquid Citrus Caffeine želeju. Šī šķidrā želeja ar kofeīnu un augstu ogļhidrātu koncentrāciju nodrošina tūlītēju enerģiju un novērš nogurumu. Tā satur arī vitamīnu B1, vitamīnu B2, vitamīnu PP, vitamīnu B6, kas veicina normālu enerģijas metabolismu un samazina nogurumu.

Kā papildus opciju jau iepriekš minētajām želejām, varam ieteikt Energy Fruit Boost Strawberry želejas marmelādes. Tās ir īpaši izstrādāts, lai apmierinātu sportistu uztura vajadzības. Energy Fruit Boost arī satur kofeīnu, kurš sniedz tūlītēju enerģiju un palīdz aizkavēt. Želejas marmelādes satur vitamīnu B1, vitamīnu PP, vitamīnu B5 un vitamīnu B6, kuri uzlabo vielmaiņu, ātrāk pārveidojot barības vielas enerģijā. Vitamīns B5, vitamīns B6 un vitamīns C palīdz samazināt nogurumu. Vitamīns B2 un vitamīns C  palīdz aizsargāt šūnas pret oksidatīvo stresu. Magnijs veicina normālu muskuļu darbību.

Lietojot produktus ar kofeīnu, atcerieties uzņemt arī papildu šķidrumu.

PĒC SACENSĪBĀM

Lai arī skrienot uzņēmāt šķidrumu, ir ļoti svarīgi to turpināt uzņemt arī pēc finiša. Organismam pēc skrējiena ir svarīgi atgūt šķidrumu, minerālvielas un olbaltumvielas. Šo uzturvielu trūkums var izraisīt muskuļu sāpes un stīvumu.

Sportistam pēc finiša būtu nepieciešams dzert After Sport Reload proteīna un ogļhidrātu dzērienu – olbaltumvielas atjaunos zaudēto muskuļu daudzumu, un tajā esošās aminoskābes veicinās muskuļu šūnu atjaunošanos un mikrotraumu dzīšanu, ogļhidrātu rezerves nodrošinās to, ka skrējēja ķermenim ir pietiekami daudz enerģijas, lai varētu veikt atjaunošanās procesus pēc iespējas ātrāk. Produktā esošie vitamīni B2, B6, C un PP, kā arī magnijs samazinās nogurumu. Produktā esošais kalcijs nodrošinās kaulu audu atjaunošanos. Jāņem vērā, ka pēc skrējiena ir jāuzņem vismaz 20g olbaltumvielas, tāpēc, kombinējot After Sport Reload dzērienu ar garšīgo Reload Chocolate batoniņu, tiks nodrošināts minimālais nepieciešamais olbaltumvielu, minerālvielu un vitamīnu komplekss, lai īsā laikā atjaunotos un labi justos jau nākamajā dienā.

Protams nedrīkst aizmirst, ka organisms vislabāk atjaunojas miegā, tāpēc pēc sacensībām organismam nepieciešama laba maltīte un miegs, lai izvadītu visus toksīnus un atjaunotu enerģiju.

Similar Posts

Atbildēt