Padomi MTB braucieniem un sacensībām

ISOSTAR piedāvā uztura padomus to lietošanā MTB riteņbraukšanas entuziastiem.

Komplektos ietilpst produkti, kas domāti pirms sacensībām, lai sagatavotu organismu slodzei, sacensību laikā, lai nodrošinātu pietiekamas enerģijas rezerves un pēc sacensībām, lai atjaunotos.

3 DIENAS PIRMS SACENSĪBĀM

Isostar Malto Carbo loading dzēriens

Produkts satur bagātīgu ogļhidrātu daudzumu (sastāvā 95% ogļhidrāti) ar augstu glikēmisko indeksu – maltodekstrīns, kas aiztur ūdeni un līdz ar to uzkrāj šķidrumu organismā.  To uzņemšana nodrošinās organismu ar nepieciešamajām enerģijas rezervēm sacensību dienā. Pie tam, šādi uzņemot enerģiju pirms sacensībām, netiks noslogots organisms, pārstrādājot barību, piemēram, makaronus. Produkts ir bez garšas un to var jaukt ūdenī vai kādā citā sev iemīļotā dzērienā. 50g porcija satur 47,5g ogļidrātu.

NO RĪTA (2–3 stundas pirms starta)

Energy batoniņš

Produkts satur bagātīgu vienkāršo un salikto ogļhidrātu daudzumu, kas nepieciešami enerģijas radīšanai slodzes laikā. C un E vitamīni- antioksidanti, kas pasargā šūnas no brīvo radikāļu iedarbības slodzes laikā. B grupas vitamīni nodrošina pilnvērtīgu vielmaiņu šūnās. Batoniņš ir veidots tā, lai tas ātri pārstrādātos un, lietojot to īsi pirms starta, neradītu ēdiena sajūtu vēderā. Iesakām pirmo batoniņu apēst 1h 30min pirms starta un otru – 45min pirms starta. Batoniņi pieejami ar šokolādes, dzērveņu vai banānu garšu. Visi šīs kategorijas produkti pieejami: https://intervals.lv/preces-kategorija/produkta-veids/batonini/

PIRMS STARTA

1 stunda līdz sacensību sākumam

Isostar Fast Hydration dzēriens

Fast Hydration ir izotonisks, lietošanai gatavs, sporta dzēriens, kas nodrošina sportista vajadzības. Fast Hydration ir lielisks enerģijas un mikroelementu, īpaši kalcija un magnija, avots. Tie nodrošina efektīvu muskuļu darbu slodzes laikā, kā arī palīdz atjaunošanās laikā. Dzērienā ir bagātīga vitamīna B1 deva, kas palīdz organismam barības vielas pārvērst enerģijā. Lietojot pirms slodzes, jūs nodrošināsiet nepieciešamās šķidruma rezerves. Puslitrs būs tieši tas daudzums, kas nepieciešams pirms starta.  Kopumā dzērienam pieejamas 3 garšas: fresh, apelsīnu un citronu garšas. Visi šīs kategorijas produkti pieejami: https://intervals.lv/preces-kategorija/produkta-veids/prod-dzerieni/

Pret krampjiem – Isostar Bicarbonates pulveris

Papildu dzērienam ieteicams piejaukt Bicarbonates pulveri. Tā sastāvā ir nātrija bikarbonāts, kas efektīvi samazina pienskābes līmeni. Pienskābe ir metabolisma produkts, kas organismā rodas, īsu, intensīvu un ciklisku slodžu laikā. Lielas pienskābes daudzums muskuļos var izraisīt krampju lēkmes. Pulvera sastāvā ir bagātīga vitamīna B1 un magnija deva. Magnijs palīdz saglabāt efektīvu muskuļu darbību slodzes laikā un samazina muskuļu bojājumu risku. Vitamīns B1 veicina nervu sistēmas darbību, kā arī tiek iesaistīts muskuļu kontrakcijās īsu un ciklisku slodžu laikā. Turpiniet uzņemt šķidrumu arī visas distances laikā, lai novērstu krampjus.

SLODZES LAIKĀ

Ik pēc 20 minūtēm

Isostar Hydrate & Perform pulveris

Slodzes laikā organismam ir nepieciešama regulāra šķidruma un enerģijas uzņemšana. Īpašā izotoniskā formula nodrošina ātrāku šķidruma uzsūkšanos organismā.  Šķidruma uzņemšana slodzes laikā palīdzēs uzlabot sniegumu un izturību, samazinot kuņģa – zarnu trakta problēmu risku. Dzēriens ir lielisks enerģijas un mikroelementu avots, īpaši, kalcijs un magnijs – nodrošina muskuļu darbību slodzes un atjaunošanās laikā. Tā sastāvā ir bagātīga B1 vitamīna deva, kas nodrošina barības vielu pārvēršanu enerģijā.Malkojiet izotonisko dzērienu pastāvīgi, ik pēc 20-30 minūtēm. Kopumā pieejami 5 dažādu garšu Hydrate & Performe pulveri: neitrālas, apelsīnu, dzērveņu, citronu un fresh garšas. Visi šīs kategorijas produkti pieejami: https://intervals.lv/preces-kategorija/produkta-veids/prod-dzerieni/

Ik pēc 30min

Isostar Booster Antioxidants enerģijas želeja

Ilgstošas slodzes laikā organismam ir nepieciešama papildu enerģija. Tās ātrai iegūšanai ieteicams apēst Isostar Booster Antioxidant enerģijas želeju pirms paredzamā kāpuma. Tās sastāvā esošie vitamīni E, B2 un cinks sekmē šūnu aizsardzību pret oksidatīvo stresu, kas rodas organismā aktivitāšu laikā. Lietot katras 30 min.

Isostar Energy Gel enerģijas želejas

Pirms paredzamā kāpuma distances otrajā pusē ieteicams apēst vienu Energy gel želeju. Želeja nodrošina nepieciešamo ātro ogļhidrātu daudzumu nepieciešamās enerģijas iegūšanai. Tās sastāvā esošie vitamīni uzlabo vielmaiņas procesus slodzes laikā. Nātrijs piedalās organisma šķidruma regulācijas procesos un pasargā no dehidrācijas. Tās sastāvs ir balstīts uz glikozes sīrupu, ko ir viegli pārstrādāt enerģijā īpaši intensīvas slodzes laikā. Papildus sastāvā ir bagātīga vitamīnu C un vitamīnu B1  deva. Vitamīns B1 palīdz pārvērst uzturvielas enerģijā. Vitamīns C  darbojas kā antioksidants, kas piesaista brīvos radikāļus. Želejai ir ērts un viegli attaisāms iepakojums, kas ir ideāli piemērots visiem sporta veidiem. Pieejamās garšas – ābolu, citronu, zemeņu/banānu (ar kofeīnu) un neitrālā. Visi šīs kategorijas produkti pieejami: https://intervals.lv/preces-kategorija/produkta-veids/prod-zelejas/

30 min pirms finiša

Isostar Energy Shot ar kofeīnu

Tā vienā iepakojumā kofeīna daudzums atbilst aptuveni 2 kafijas krūzēm. Satur guaranu uz žeņšeņu, kas kombinācijā ar ogļhidrātiem, nodrošina nekavējošu un eksplozīvu enerģiju slodzes laikā. Tas satur arī vitamīnu C, kas palīdz samazināt nogurumu. Vitamīns B1 palīdz pārvērst organismam nepieciešamās barības vielas enerģijā. Viens iepakojums palīdzēs jums iegūt enerģiju visnepieciešamākajā slodzes brīdī.

Isostar Energy Gel ar kofeīnu

Kā alternatīvu iesakām želeju Gel Energy Caffeine, kas ir tūlītējas enerģijas avots ar augstu ogļhidrātu un vitamīnu C un B1 saturu. Produkts uzlabo organisma darbaspējas slodzes apstākļos. Sastāvā ir kofeīns (118mg/100g), kas sniegs tūlītēju enerģiju. Vitamīns B1 palīdz nodrošināt normālu enerģijas ieguves vielmaiņu. Vitamīns C veicina šūnu aizsardzību pret oksidatīvo stresu un samazina nogurumu. Augsts kofeīna saturs.

PĒC FINIŠA

1 stundas laikā

Isostar Reload After sport dzēriens

Slodze ir radījusi šķidruma, minerālvielu un muskuļu glikogēna zudumu. Šis stāvoklis var izraisīt muskuļu sāpes un stīvumu. Jaunais Isostar Reload aftersport ļauj vienmērīgi atgūties un uzņemt nepieciešamos ogļhidrātus, olbaltumvielas, minerālvielas un vitamīnus. Olbaltumvielas atjaunos zaudēto muskuļu daudzumu, un tajā esošās aminoskābes veicinās muskuļu šūnu atjaunošanos un mikrotraumu dzīšanu, ogļhidrātu rezerves nodrošinās to, ka sportista ķermenim ir pietiekami daudz enerģijas, lai varētu veikt atjaunošanās procesus pēc iespējas ātrāk. Produktā esošie vitamīni B2, B6, C un PP, kā arī magnijs samazinās nogurumu. Produktā esošais kalcijs nodrošinās kaulu audu atjaunošanos.

Isostar Reload batoniņš 

Brauciens ir noslēdzies. Paaugstinātas slodzes ietekmē muskuļi ir ieguvuši dažādas traumas un bojājumus. Pēc finiša ieteicams apēst Isostar High protein 25 recovery batoniņu. Isostar Reload batoniņš ir speciāli izstrādāts, lai optimizētu atjaunošanās procesu sportistiem, it īpaši pēc izturības sporta veidiem. Tā sastāvā esošās olbaltumvielas (25%) palīdz saglabāt un atjaunot muskuļu apjomu. Ogļhidrāti palīdz atjaunot iztērētās glikogēna rezerves. Batoniņā esošie vitamīni un minerālvielas kompensē to zudumus, kuri radušies svīšanas laikā, aktīvi sportojot. Vitamīns B1, vitamīns B2, vitamīns B6 un vitamīns PP  ir nepieciešami, lai organisms pārvērstu barības vielas enerģijā, vitamīns B2 un vitamīns B6  ir iesaistīti sarkano asinsķermenīšu veidošanā. Tie ir atbildīgi par skābekļa piegādi muskuļiem. Vitamīns B6 ir nepieciešams olbaltumvielu un glikogēna metabolismā. Vitamīns C un vitamīnsE ir antioksidanti, kas aizsargā organisma šūnas no brīvo radikāļu iedarbības.

Isostar Pudeles & Aksesuāri

Isostar piedāvā plašu klāstu ar dažāda tilpuma un dizaina pudelēm, kā arī citus aksesuārus sacensībām un treniņiem. Izvēlies sev piemērotāko: https://intervals.lv/preces-kategorija/produkta-veids/prod-pudeles-un-aksesuari/

Similar Posts

Atbildēt